ZIN Inkoopdag

Op maandag 30 oktober 2017 heeft de inkoopdag van ZIN (ZBO Inkoopnetwerk) plaatsgevonden, waarin Significant heeft ondersteund. ZIN is een samenwerking van ZBO’s dat zich concentreert op kennisdeling tussen de verschillende organisaties en samenwerking bij inkoop en contractmanagement. Door op inkoopvlak meer kennis te delen levert het een toegevoegde waarde op voor elke organisatie, namelijk voor: CBR, CIZ, Kadaster, RDW,  SVB, UWV en sinds kort de Landelijke Politie.

De ZIN Inkoopdag stond in het teken van nieuwe kennis en vaardigheden waar de inkoper in de toekomst mee te maken krijgt binnen de inkooporganisatie. Zo werd iedereen op deze dag geïnspireerd om met een open blik te kijken naar nieuwe mogelijkheden voor het inkoopvak en de ZBO. Zodat iedereen gereed is voor de toekomst en ermee aan de slag gaat samen met collega’s. Hoofdthema van de dag was: ‘Get ready for the future’.  In deze context kwamen een aantal interessante onderwerpen langs die volgens ZIN en Significant in de (nabije) toekomst van belang zijn. Te denken valt aan: data analytics voor de inkoopwereld, samenwerking en onderhandelen door middel van de Mutual Gains Approach, ontwikkelingen in de wereld van werk (HR),  vraagstukken rondom clouddienstverlening (ICT) en kenmerken van de ideale customer journey (Facilitair).

Op de dag zelf waren circa 100 inkopers en contractmanagers aanwezig. Uit de reacties bleek dat de inkoopdag zeer goed werd gewaardeerd. Wij kijken terug op een mooie dag waarin we veel aanknopingspunten hebben gevonden om de komende jaren mee verder te gaan!