Tenderdashboard Significant

Significant Data Analytics gelooft dat digitalisering inkooporganisaties kan helpen om beter in te kopen. Als inkoopadviesbureau dat onder één dak werkt met een gerenommeerd onderzoeks- en data science praktijk bevinden wij ons in een unieke positie. Door zowel interne als openbare informatiebronnen te ontsluiten, combineren en analyseren helpen wij inkooporganisaties om meer grip te krijgen op hun inkoopprestaties en –uitgaven, om inkoopuitgaven te voorspellen en om betere keuzes te maken in het inkoop- en aanbestedingsproces.

Ook aanbestedingen staan opgeslagen op openbaar te raadplegen databanken, zoals TED en TenderNed. Met het Significant Tenderdashboard creëren wij real-time inzicht in voor klanten relevante aanbestedingen door deze databanken slim te doorzoeken. Daarnaast voeren wij op maat additionele analyses uit op deze data door te zoeken binnen de op TenderNed gepubliceerde aanbestedingsdocumenten. Zo hebben wij voor Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO) met behulp van webscraping en text mining onderzocht in hoeveel en welke aanbestedingen de CO2-prestatieladder is gebruikt. Klik hier voor een artikel over dit project.

Deze versie geeft slechts een selectie weer van de informatie weer die wij in totaal op kunnen halen. Bent u geïnteresseerd in de volledige versie, of een specifiek vraagstuk met behulp van onze geavanceerde analysetechnieken, zoals webscraping en textmining? Neem dan contact op met onze adviseurs Niels van Bruggen (06-20164984 of niels.van.bruggen@significant.nl) of Björn Bogers (06-12255419 of bjorn.bogers@significant.nl).