Dashboard sociaal domein

In het sociaal domein zien we een grote roep om heldere rapportages en overzichten. Beleidsmedewerkers of contractmanagers hebben deze informatie nodig om beter te kunnen sturen op uitgaven en effectiviteit van zorg en ondersteuning ingezet door gecontracteerde partijen. De daarvoor benodigde data is met het gestandaardiseerde berichtenverkeer vaak wél aanwezig. Deze data kan worden omgezet naar een steeds actueel overzicht van de financiële ontwikkelingen, de ontwikkeling van de cliëntpopulatie, stapeling van zorg en/óf de zorgpaden van cliënten.

Om dit te realiseren hebben onze medewerkers van Significant Data Analytics en onze Sociaal Domein-adviseurs de handen ineen geslagen. Voor verschillende klanten hebben we dashboards voor het sociaal domein ontwikkeld. In een demonstratieversie kunt u de ervaren welke analyses nu al mogelijk zijn en hoe gerichte doorsnedes kunnen helpen om de beschikbare cijfers nader te duiden. Het is ook voor uw gemeente mogelijk om relatief snel een dergelijk dashboard op te stellen op basis van uw eigen databestanden, mits u de landelijke standaarden van het berichtenverkeer gebruikt.

De demonstratieversie staat onderstaand opgenomen. De gegevens zijn volledig fictief en enkel ter indicatie van de mogelijkheden die de dashboards bieden. Met de pijltjes linksboven of onderaan het dashboard kunt u naar verschillende pagina’s navigeren.

Bent u geïnteresseerd in mogelijkheden voor uw gemeente of naar mogelijkheden met aanvullende gegevens zoals CBS informatie? Neem dan contact op met onze adviseurs Roel van Weert (06-33620830 of Roel.van.Weert@significant.nl) of Bart Geurts (06-10805558 of Bart.Geurts@significant.nl).